NÊN ĂN GÌ TẠI INDOCHINE VÀO MÙA HÈ?

22/07/2019

[English Below]

Việt Nam là một nước thuộc vùng nhiệt đới gió mùa. Các gia vị đặc trưng của vùng nhiệt này được sử dụng một cách tương sinh hài hòa với nhau, như món ăn dễ gây lạnh bụng (tính hàn) buộc phải có gia vị cay nóng (tính nhiệt) đi kèm và ngược lại. Các nguyên liệu tính nóng (ấm) phải được nấu cùng nguyên liệu tính lạnh (mát) để tạo sự cân bằng cho món ăn.

Các món ăn kỵ nhau không thể kết hợp trong một món hay không được ăn cùng lúc vì không ngon, hoặc có khả năng gây hại cho sức khỏe cũng được dân gian đúc kết thành nhiều kinh nghiệm lưu truyền qua nhiều thế hệ.

Vào mùa hè, với thời tiết nắng nóng, oi bức kéo dài thì những món nộm (gỏi) chính là sự lựa chọn hoàn hảo nhất.Các món nộm thường trộn với nguyên liệu chính một loại rau, củ, quả kết hợp với các loại rau thơm, phối trộn cùng nước mắm, muối, dấm, đường, tỏi, ớt và rắc lạc rang giã dập.

Tại Indochine, những món nộm được trở thành món khai vị, để nhằm khơi dậy vị giác của người ăn. Sự kết hợp những loại rau, hoa quả mùa hè, ít dầu mỡ và cực kỳ thanh đạm rất phù hợp với thời tiết mùa hè tại Việt Nam.

Một số món nộm( gỏi) vào mùa hè này tại Indochine:

Cùng “trốn” hè tại Indochine với những món ăn hấp dẫn lại cực kỳ phù hợp vào mùa hè này nhé!

📌 Liên hệ

▶ 0243 9424097

▶ hanoi@indochine.vn

▶ 38 Thi Sach, Hai Ba Trung Dist, Hanoi

=============

WHICH SHOULD WE TRY AT INDOCHINE IN SUMMER?

Vietnam is a tropical monsoon climate country. The characteristic spices of this climate are used in a way that is compatible with each other, such as a dish that is easy to cause abdominal pain (cold) must be accompanied by hot spicy (hot) accompanying and vice versa. Hot (warm) ingredients must be cooked with cold ones in order to balance the dish.

Different dishes cannot be combined as one or eaten at the same time because their taste will be terrible, or have a risk of causing health damage. Many experiences are summarized and passed through generations.

In the summer, for the long lasting hot weather, salads are the perfect choice. Salads usually have the main raw material of a vegetable, root, and fruit combined with aromatic herbs, fish sauce, salt, vinegar, sugar, garlic, chili and roasted peanuts.

At Indochine, salads are turned into appetizers, to stimulate the customer’s taste. The combination of vegetables, summer fruits – low fat and extremely frugal – is very suitable for summer weather in Vietnam.

Some salads (salads) this summer at Indochine:

Let’s “hide” the summer at Indochine with attractive dishes and extremely suitable this summer!

📌 Contact

▶ 0243 9424097

▶ hanoi@indochine.vn

▶ 38 Thi Sach, Hai Ba Trung Dist, Hanoi

 

 

 

Our Instagram

@indochine_hanoi